Proost Lierse klopt Charleroi in eigen huis en dwingt belle af voor plek in de halve finale !

Mei 3, 2019

Proost Lierse heeft de return in en tegen Futsal Charleroi in de Play-offs verdiend gewonnen. Dendane (familiale omstandigheden en Anik (blessure) ontbraken. Daardoor werd de wedstrijd met slechts 6 veldspelers aangevat.

Na een studieronde van 6 minuten kreeg Ajouaou de eerste grote kans van de avond. Hij mistte de intikker aan de 2de paal. Charleroi speelde te stereotiep en creëerde de eerste 10 minuten geen enkele uitgespeelde kans. Wat afstandsschoten konden Sababti & co niet verontrusten. Net op het moment wanneer zij er een beetje door kwamen liep Durot zich vrij, kreeg de bal aangespeeld en snelde het volledige veld over. Hij liet Claus met een lage punter geen schijn van een kans. 0-1 na 14 minuten. Charleroi drong nu iets meer aan en op de omschakeling mistte Ajouaou ei zo na de 0-2. Zijn tweede intikker die een doelpunt had moeten zijn. Ruststand 0-1.

Charleroi ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker maar Rahou was niet in zijn dagje. Het spel golfde nu snel heen en weer en de wedstrijdspanning steeg met de seconde. Ajouaou werd met een schitterende doorsteekpass alleen voor de thuisgoalie gezet maar zijn lob, over de uitgekomen Claus, ging nipt over. Canaris pakte in de 34ste minuut geel en had amper 1 minuut later zijn 2de moeten krijgen voor een fout op Kasmi. De gelijkmaker hing een paar keer in de lucht en zowel Ghislandi als Canaris raakten het doelhout. Neuckermans kwam, met nog 5 minuten op de klok, als vliegende doelman spelen en Charleroi had geluk dat Lier hun balverlies 3 keer net niet kon afstraffen. Ajouaou scoorde 2 minuten voor tijd dan toch zijn doelpuntje. 0-2 en Proost Lierse leeft nog in de kwartfinale. Rahou pakte 2 seconden voor tijd zijn 2de gele kaart en dus de uitsluiting.

Lier hield stand en versiert zo een belle volgende week in Charleroi. De moeilijke opdracht om zich alsnog voor de halve finale te plaatsen is reeds voor 50% overwonnen. Het is jammer van de gemiste kansen vorige week anders was die halve finale al binnen. Spelers, coach en begeleiding lieten zien over de juiste mentaliteit te beschikken en het is enkel door hen dat Proost Lierse nog een kans heeft om door te gaan. Volgende week weten we wie de tegenstander van Futsal Project Halle Gooik wordt.