Charleroi wint op een diefje in Lier

Proost Lierse heeft zijn eerste wedstrijd in de Play-offs verloren. Het botste op een uiterst efficiënt Charleroi. Na 6 minuten knalde Rahou met een mooie volley de 0-1 op het bord. Lierse had het beste van het spel maar het zou toch tot minuut 17 duren voor Kasmi de verdiende gelijkmaker kon scoren. Toch werd er met een 1-2 achterstand gerust nadat Rahou vlak voor de pauze een foutje kon afstraffen en de bal in het lege doel deponeerde.

Lier ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en drukte Charleroi voor eigen doel. Toch was het weer Rahou die na 7 minuten met een lob vanop de eigen backlijn iedereen verraste en zijn derde van de partij maakte. 2 minuten later lukte het dan toch en Anik zorgde met een onhoudbare plaatsbal voor de aansluiting. Het spel golfde nu snel heen en weer en de gelijkmaker hing een paar keer in de lucht. Qoli trapte keihard op de lat, een poging die veel meer verdiende. Ook Kasmi en El Ouamari mistten 5 minuten voor tijd de kans op de 3-3. Gill Claus stond in een schiettent maar redde meermaals de meubelen voor Charleroi. Er is een ongeschreven wet die zegt wie de kansen mist het deksel op de neus krijgt. En die wet werd door Chaibai bovengehaald. Rahou versierde een onbestaande zesde fout en Chaibai liet Durot geen kans. Amper één minuut later kreeg ook Lier de kans vanop de 10-meterlijn. Qoli faalde niet. Twee minuten voor tijd redde Claus magistraal op een schot van Durot en in de minuut die daarop volgde hield hij zowel Kasmi en Anik van de verdiende gelijkmaker. Diezelfde Anik trapte 25 seconden voor affluiten tegen de paal en nogmaals Claus redde Charleroi 15 seconden later op inzenden van alweer Anik. Het slotoffensief leverde dus geen gelijkmaker meer op en zo staat Proost Lierse voor een moeilijke opdracht om zich alsnog te plaatsen voor de halve finale. Het moet nu twee keer in Charleroi gaan winnen.

Proost Lierse heeft niet gewonnen door het opportunisme van Rahou en een onweerstaanbare Claus. Gill Claus werd de man van de match met een 15-tal reddingen op zijn conto. Toch heeft Lier laten zien over de juiste mentaliteit te beschikken en is dit verlies nog geen uitschakeling. Hopelijk hebben we dat tikkeltje geluk volgende vrijdag wel aan onze kant.